NORTHWAVE CERT

Ons Computer Emergency Response Team is verantwoordelijk voor de Incident Response en het forensisch onderzoek op locatie van klanten.

Het team is 24 uur per dag oproepbaar via 0800-2255 2747. Ook voor klanten zonder service contract. Het bestaat uit hooggekwalificeerde specialisten op het gebied van forensisch onderzoek, counter-actions en incident response coördinatie.

Northwave Investigations

Northwave heeft een vergunning van het Ministerie van Justitie om Digitaal Forensisch onderzoek te mogen uitvoeren en Bedrijfsrecherchewerk te verrichten. De vergunning staat geregistreerd onder nummer: POB-1601.

Alle Digitaal Forensisch Onderzoekers van Northwave die recherchewerkzaamheden uitvoeren, zijn in het bezit van een Particulier Rechercheurs diploma. Hiermee hebben zij een Rechercheurs-legitimatiebewijs van de Korpschef van de Politie gekregen. Dit wordt ook wel ‘Gele pas’ genoemd en heeft een geldigheid van 3 jaar.

Zonder deze actueel geldige licentie mag een rechercheur geen digitaal-onderzoek-werkzaamheden verrichten. Dit komt omdat er bij een cyberincident altijd een dader en dus een persoon zit waar onderzoek naar wordt gedaan. Mocht de ingehuurde organisatie deze vergunning achteraf niet blijken te hebben, dan wordt u zelf mogelijk aansprakelijk gesteld, of voldoet het onderzoek niet aan de kwaliteitsnormen en procesvoorwaarden voor digitaal bewijs.

Northwave is als onderzoeker aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevensbescherming en wordt door haar gecontroleerd.

Incident Coördinatoren

Pim Takkenberg

CERT Leader

Bart Roos

IR Team Lead

NEED US NOW?

ARE YOU HAVING A CYBER SECURITY INCIDENT?

CALL 0800-22 55 2747 ANYTIME