GEDREVEN SECURITY EXPERTS

Wij zijn Northwave. Een snelgroeiend en succesvol bedrijf van gedreven experts dat zich specialiseert in een intelligente, integrale aanpak van uw beveiliging. Wij helpen om uw kennis, ideeën, continuïteit en reputatie beter te beschermen.

En dat is nodig, want de risico’s die samenhangen met cybercrime en -spionage nemen snel toe voor elke organisatie die afhankelijk is van betrouwbare en beschikbare informatie. Wij nemen daarin verantwoordelijkheid met onze missie:

Maak integrale informatiebeveiliging bereikbaar voor iedereen die afhankelijk is van ICT.

Als enige onafhankelijke dienstverlener in Nederland bieden we een complete aanpak van technologie, mensen en processen in een op maat gemaakte service-overeenkomst voor een vast bedrag per maand.

Northwave (2006) is ISO 27001 gecertificeerd en officieel erkend als CERT. We zijn technologie leverancier onafhankelijk en hebben een solide reputatie als betrouwbare en discrete partner. We zijn medeoprichter van ECYFED, de eerste private Europese samenwerking op het gebied van cyber research en threat intelligence.

Northwave is mede-oprichter van brancheorganisatie “Cyberveilig Nederland” https://cyberveilignederland.nl/.  Steven Dondorp, CEO van Northwave, is voorzitter van het bestuur van de vereniging.

NU HULP NODIG BIJ EEN CYBER INCIDENT?

BEL 24 UUR PER DAG 0800-22 55 2747

AAN UW ZIJDE

Onze organisatie staat voor u klaar. Met zestig ervaren en gedreven security professionals maken we elke dag weer werk van betrouwbare beveiliging, in dienst van uw reputatie, bedrijfsvoering en continuïteit.

DESKUNDIG MANAGEMENT TEAM

Onze onderneming wordt geleid door een uitgebalanceerd en deskundig Management Team. Samen goed voor bijna 75 jaar aan hands on ervaring met integrale informatiebeveiliging. Maak kennis met ze.

1

Steven Dondorp

Algemeen Directeur

CEO
steven.dondorp@northwave.nl
+31 (0) 641 398 066

1

Marc de Jong Luneau

Commercieel Directeur

VP MARKETING & SALES
marc.d.jongluneau@northwave.nl
+31 (0) 648 610 633

1

Talitha Papelard

Directeur Business Security

VP BUSINESS SECURITY
talitha.papelard@northwave.nl
+31 (0) 629 528 760

1

Pim Takkenberg

Directeur Cyber Security

VP CYBER SECURITY
pim.takkenberg@northwave.nl
+31 (0) 611 085 683

Advisors to the board

1

John Van Veen

1

Godert Jan van Manen

1

Fook Hwa Tan

CQO
fookhwa.tan@northwave.nl
+31 (0) 681 423 730

NORTHWAVE: SINDS 2006

Northwave wordt in 2006 opgericht door John van Veen, eigenaar van Whitehorses. Dit bedrijf is gespecialiseerd in Oracle. John ziet steeds vaker security vraagstukken voorkomen in hun ontwikkelwerk. Hij besluit een security business unit te starten onder een zelfstandig merk. Omdat de twee vakgebieden verder uit elkaar liggen dan gedacht, wordt een koper gezocht met ervaring in Security. Het liefst een ondernemer die zelf het bedrijf meer richting en snelheid geeft.

De naam Northwave is afgeleid van de door zeevaarders veelgebruikte Noorderster en de door surfers geliefde stabiele golf van de Northern Swell. In het beeldmerk zijn deze twee elementen samengebracht. Het merk Northwave staat voor koersvastheid, betrouwbaarheid, koelbloedigheid en kracht.

In 2007 wordt het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaar en algemeen directeur Steven Dondorp. Hij was eerder directeur van een Managed Security Services Provider. Daar merkte hij dat die (uitsluitend technische) diensten maar beperkt het hoofd bieden aan de dagelijkse problemen van klanten. Hij geeft Northwave daarom richting vanuit een interdisciplinaire benadering. Zowel voor cybertechnische alsook voor organisatorische en procesmatige aspecten van security management. 

Vanaf 2009 begint Northwave steeds meer diensten te leveren aan organisaties met zowel technische als beleidsmatige uitdagingen. Zo worden steeds duidelijker  de contouren van een interdisciplinaire dienstverlener zichtbaar. Er wordt gewerkt voor organisaties uit alle branches. Specifiek goed vertegenwoordigd zijn woningcorporaties en bedrijven in de financiële sector. Maar ook high tech en medische bedrijven, zakelijke dienstverleners en overheden.

Northwave groeit elk jaar en maakt voldoende winst om haar groei zelfstandig te financieren. Met elke nieuwe medewerker wordt het security DNA van het bedrijf completer en krachtiger. Het jaarlijkse weekend  met alle medewerkers en hun partner wordt een traditie. Net als de maandelijks kennissessies georganiseerd met de illustere naam Phun, Pizza & Pwnage. Ook doen teams van Northwave regelmatig mee aan internationale CTF’s.

Authorized to Use CERT(TM) CERT is a mark owned by Carnegie Mellon University

In 2012 rukt voor het eerst een team van Northwave uit bij een groot landelijk security incident. Daarna volgden nog vele uitrukken van het Computer Security Incident Response Team (CSIRT). Northwave staat tientallen organisaties bij op momenten dat zwaar weer hen treft. We werken daarin soms samen met teams van Fox-IT en Digital Investigation. Ook hebben contact met “de diensten” en het Nationaal Cyber Security Centrum.  Northwave is inmiddels ISO 27001 gecertificeerd en door CERT.ORG officieel erkend als volwaardig CERT.

In 2013 was Northwave een van de oprichters van ECYFED. Hierin werken we samen met experts zoals GroupIB en CSIS aan onderzoeksprojecten gericht op het tegengaan van cybercrime en -spionage. We doen malware analyse en verzamelen cyber intelligence. Deze samenwerking houdt niet alleen onze mensen scherp, maar zorgt ook voor goed internationale betrekkingen die helpen wanneer er informatie nodig is om een aanval te analyseren of af te slaan.

Vanaf 2015 biedt Northwave haar Intelligent Security Operationservice concept aan. Daarmee is het bedrijf het eerste en nog steeds enige onafhankelijke security bedrijf in de Benelux dat integrale ICT beveiliging in één op maat gemaakte service overeenkomst aanbiedt. Dat doen we vanuit de overtuiging dat alleen een compleet en pragmatisch proces een adequaat antwoord biedt op de dynamiek van hedendaagse bedreigingen.

Per 1 november 2015 is Northwave gevestigd in een nieuw kantoor in Nieuwegein. In het iconische gebouw aan de Marconibaan, beschikken we over een prachtig onderkomen, geschikt voor groei. Het is de moderne en toch huiselijke thuisbasis voor onze gedreven experts en het zwaar beveiligde Security Operations Centre van ons Computer Emergency Response Team. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Neem contact met ons op.

Op 1 januari 2016 bestond Northwave 10 jaar. Voor ons gevoel beginnen we een volwassen bedrijf te worden. En natuurlijk vieren we dat. Samen met onze klanten en medewerkers. Zin in een feestje? Word dan klant. Of medewerker. Wil je op de hoogte blijven van wat Northwave nog zal ondernemen om hoogwaardige security bereikbaar te maken voor iedereen die afhankelijk is van ICT? Registreer je dan voor de nieuwsbrief.